For første gang føler jeg mig ensom

Jeg er relativt nyudsprunget som selvstændig. Fik mit CVR-nummer i efteråret 18 og har siden da haft en fest. Jeg kunne finde kunder og kunder fandt mig. Jeg kunne finde ud af at løse opgaver. Jeg fandt strategiske samarbejdspartnere, og jeg kunne finde på.

Ofte har jeg fået spørgsmålet: ”Føler du dig slet ikke ensom?”. Og hver gang har jeg svaret ”Nej”. For jeg følte mig ikke ensom.

Læs mere

Strategi, ledelse og et cykelhold for kvinder

TEAM CHANGE Lingerie, foto: Kaj Bonne

På et år er det lykkedes for min makker Hanne Malmberg og mig at stable et cykelhold for kvinder på benene. Vi var fire til den første træning i juni 2018. I dag er der over 50 aktive medlemmer af teamet, og der kommer nye til hver uge.

Jeg har tænkt en del over, hvorfor vores initiativ er blevet så stor en succes. De tanker vil jeg gerne dele med jer.

Læs mere

Topchef: Brug dine kommunikations-medarbejdere strategisk

I mange år har jeg arbejdet med kommunikation. Først som menig, hvor det handlede om eksekveringen, så blev jeg mellemleder og driblede rundt med pres fra alle sider, og til sidst blev jeg kommunikationsdirektør. I dag rådgiver jeg organisationer og virksomheder om strategisk kommunikation. Alle årene har jeg arbejdet med at få topchefer, direktioner og bestyrelser til at se kommunikation som et strategisk værktøj, der kan understøtte forretningsstrategien.

Læs mere

Seks gode grunde til at topchefen bør blogge

De seneste mange måneder har jeg haft det privilegium at tale med et hav af topchefer. Travle engagerede mennesker, som beredvilligt har sat en time af til kaffe og samtale. Under møderne har jeg lyttet til de mest fantastiske fortællinger om udviklingen af den offentlige sektor, forretningsideer i det private eller bare personlige passion for noget helt uden for nummer. Igen og igen har jeg spurgt mig selv, hvorfor flere af disse vidende og skabende ledere ikke deler deres visioner og ideer i et bredere forum. Nogle gør, det ved jeg godt, men mange flere burde. Og bloggen kunne være det oplagte redskab. Lad mig give jer 6 gode grunde til at topcheferne bør blogge.

Læs mere

En underskov af hjælp og gratis

Fanefjord Skov, Møn

Jeg er blevet selvstændig. Har oprettet konsulentvirksomheden Rald & Co. Og har i processen mødt en helt utrolig åbenhed og støtte.

Det hele begyndte med kaffemøder. Jeg var egentlig i markedet efter mit næste lønmodtagerjob, og netværkede derfor på den store klinge. Her mødte jeg den første tsunami af hjælpsomhed. Døre blev åbnet og kaffe skænket af venner, bekendte, bekendtes bekendte og nogle helt ukendte. Jeg fik indsigt i et utal af brancher og et hav af spændende arbejdsudfordringer. Jeg spurgte, de fortalte og jeg fik altid god sparring på min egen situation.

Læs mere

Et netværkseventyr

Jeg netværker i disse måneder på den helt store klinge.

Jeg er stoppet i mit gamle job som direktør for kommunikation og politik i Djøf, og er nu i gang med at finde ud af, hvad jeg så skal kaste mig over. Alle, der ved noget om jobsøgning, siger det samme: Netværk!

Den tid, hvor man udelukkende satsede på stillingsopslag, jobdatabaser og headhuntere, er endegyldigt forbi.

Nu gælder det om at fatte kaffekoppen og bevæge sig ud i virkeligheden for at møde rigtige mennesker af kød og blod.

Læs mere

Pace ledelse – det nye sort

I cykelsporten er der et begreb der hedder ”pace”. Det dækker over den hjælp man får, når man følger tæt efter en anden cykelrytter. På den måde er der meget mindre luftmodstand og den bagerste rytter kan spare på kræfterne. Jeg cykler på arbejde et par gange om ugen. Ind langs Hillerødmotorvejen fra Bagsværd til …

Læs mere