Boganmeldelse: Feminisme i fast form

For mig har penge altid betydet frihed. Fra jeg var helt lille, sparede jeg dem op i Skive Sparekasse. Jeg havde en Rasmus Klump sparegris og en bankbog af papir, som pengene blev sat ind på med jævne mellemrum.

Jeg sparede op til en flyvetur over Salling i et lille privatfly da jeg var 11 år gammel, jeg sparede op til at tage på højskole, jeg sparede op til en motorcykel, jeg sparede op til min første bolig og jeg sparede også bare op for at spare op. Men jeg købte aldrig en aktie. Eller det vil sige, da jeg var 19 år gammel, gik jeg ned i Danske Bank og købte nogle Novo Nordisk Aktier. Men ak og ve jeg solgte dem igen tre måneder senere og satte pengene tilbage på min opsparingskonto.

Læs mere

Jeg frygter ikke fremtiden – tværtimod

Henriette Rald

”Vi drømmer ikke længere om fremtiden, nu er vi bange for den.”  Ordene er Ivan Krastevs, en bulgarsk politolog og forfatter, og jeg læste interviewet med ham i Weekendavisen lige op til jul. Artiklen gjorde blandt andet status på 2022, og det var ikke speciel munter læsning.

Konklusionen var ifølge Krastev, at ingen for alvor tror på, at fremtiden bliver stor og lys. Venstrefløjen frygter klimaforandringerne og højrefløjen frygter den store udskiftning – migranternes endegyldige magtovertagelse.

Læs mere

For første gang føler jeg mig ensom

Jeg er relativt nyudsprunget som selvstændig. Fik mit CVR-nummer i efteråret 18 og har siden da haft en fest. Jeg kunne finde kunder og kunder fandt mig. Jeg kunne finde ud af at løse opgaver. Jeg fandt strategiske samarbejdspartnere, og jeg kunne finde på.

Ofte har jeg fået spørgsmålet: ”Føler du dig slet ikke ensom?”. Og hver gang har jeg svaret ”Nej”. For jeg følte mig ikke ensom.

Læs mere

Partimedlemsskab som Smartbox

Jeg har i mange år haft et relativt ledigt standpunkt. Nemlig, at alle burde være medlem af et politisk parti. Jeg argumenterede for synspunktet for 3 år siden på LinkedIn

Jeg fik en fin respons, og en enkelt yngre mand fortalte mig, at han havde meldt sig ind i et parti på grund af min klumme. Set i bakspejlet må jeg nok indrømme, at det store folkelige gennembrud udeblev.

Som min kloge mand siger, så er der ofte en god grund til, at det ledige standpunkt er ledigt. 

Læs mere

Stem for s…. og tag børnene med!

I vores familie har valgdag altid været lig med festdag. En valgdag bliver lagt i kalenderen. Vi koordinerer, hvornår alle er hjemme. Og så følges vi ad for at stemme på Skovbrynets Skole. Børnene har været med, lige siden de lå i babyliften. Det har for os altid været en naturlig del af deres demokratiske …

Læs mere

Teenagedruk

Jeg har mødt en ny udfordring i mit liv. Alkohol og teenagere. Det begyndte, da vores femtenårige søn tog på efterskole. Det i sig selv er vanvittig svært. Pludselig er familien brudt op og en snigende fornemmelse af, at noget er endegyldigt forbi, melder sin ankomst. Nå, men det er en anden historie. Med til …

Læs mere