Topchefen – 5 trends i 2022

Omslag på bogen "The Social CEO"

Tillid forpligter. De der kan vinde folks tillid bør bidrage til fællesskabet og sammenhængskraften. Næste år peger pilen ikke mindst på topcheferne.

Ifølge Edelmanns Trust Barometer for 2021 er den globale tillid til regeringer og pressen faldet markant i kølvandet på pandemien. Til gengæld er tilliden til private virksomheder højere og tilliden til egen arbejdsgiver stabil eller stigende i 18 ud af 27 landet. Om det en til en passer på Danmark, skal jeg ikke kunne sige. Men mon ikke vi har en rem af huden, og under alle omstændigheder er det skidt for verden.

Læs mere

Hvorfor er tillid så vigtigt i ledelse?

Henriette Rald

I mange år levede jeg trygt med en opfattelse af, at folk sagde hvad de mente, mente det de sagde, og i bund og grund ville mig det godt. Det var en dejlig tid. Så begyndte voksenlivet. Karrieren tog fart, jeg steg i graderne, fik mere ansvar, ledelsesansvar, ledelseskollegaer og til sidst direktørkollegaer. Det var sådan set også en dejlig tid. Men med årene gik det op for mig, at tillid er en mangelvare i rigtig mange institutioner og virksomheder. Der er ikke voldsomt mange steder med en ledelseskultur, hvor man oprigtigt vil hinanden som lederteam, siger hvad man mener, og holder hinanden op på det man siger.

Læs mere

Strategi, ledelse og et cykelhold for kvinder

TEAM CHANGE Lingerie, foto: Kaj Bonne

På et år er det lykkedes for min makker Hanne Malmberg og mig at stable et cykelhold for kvinder på benene. Vi var fire til den første træning i juni 2018. I dag er der over 50 aktive medlemmer af teamet, og der kommer nye til hver uge.

Jeg har tænkt en del over, hvorfor vores initiativ er blevet så stor en succes. De tanker vil jeg gerne dele med jer.

Læs mere

Tour de femmes

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: landevejscykling er en genial kvindesport. Trenden er skudsikker. Flere og flere kvinder dukker op i bøjlerne på de smarte racercykler.

Og hvis du stadig er i tvivl, så se Cecilie Uttrup Ludwig efter ”La Course by Le Tour de France” som er en af etaperne i UCI Women’s World Tour 2018:

Og det er ikke kun de professionelle kvinder, der soler sig i succes og glæde på landevejene. Min søster gør det, naboen gør det, flere af mine gamle studiekammerater gør det.

Læs mere

Pace ledelse – det nye sort

I cykelsporten er der et begreb der hedder ”pace”. Det dækker over den hjælp man får, når man følger tæt efter en anden cykelrytter. På den måde er der meget mindre luftmodstand og den bagerste rytter kan spare på kræfterne. Jeg cykler på arbejde et par gange om ugen. Ind langs Hillerødmotorvejen fra Bagsværd til …

Læs mere