Partimedlemsskab som Smartbox

Jeg har i mange år haft et relativt ledigt standpunkt. Nemlig, at alle burde være medlem af et politisk parti. Jeg argumenterede for synspunktet for 3 år siden på LinkedIn

Jeg fik en fin respons, og en enkelt yngre mand fortalte mig, at han havde meldt sig ind i et parti på grund af min klumme. Set i bakspejlet må jeg nok indrømme, at det store folkelige gennembrud udeblev.

Som min kloge mand siger, så er der ofte en god grund til, at det ledige standpunkt er ledigt. 

Godt nok steg det samlede medlemstal i 2016 og 2017 lidt, men det skyldtes vist mere Alternativets opståen og Folketingsvalget end min klumme. Det til trods for, at Politiken også bragte klummen, og at jeg her i efteråret blev hevet frem og støvet af til programmet Kejser på P1, som havde tema om det at være medlem af et parti.

Nå, men nu melder jeg mig på barrikaderne igen. Jeg har nemlig fået en ny god ide. Jeg synes, at vi skal til at give hinanden partimedlemsskaber i gave. Der er et hav af anledninger der egner sig. For eksempel til unge mennesker i konfirmationsgave eller når de fylder 18. Til indflytterfest når folk lige har fået ny lejlighed eller hus. Til de nybagte forældre når de døber deres lille barn. Alle anledninger der markerer nogle af de store milepæle i livet: Kan jeg få passet mit barn? Hvilke lån kan jeg tage, til hvilken rente? Hvor kan jeg gå i skole?

For det er jo det, politik handler om. Hvordan vi indretter vores samfund, så vi kan leve det gode liv sammen. 

Men man kunne også bare give medlemskabet i julegave. Der skal være valg meget snart, og der er derfor al mulig grund til at pudse sine politiske holdninger af.

Nu melder praktikken sig. Hvilket parti skal man vælge som gave? Hvad nu hvis man får valgt forkert? Hvordan bytter man et parti? Spørgsmålene og barriererne tårner sig op.

Det har jeg tænkt over, og jeg er nået frem til, at der skal skabes en SmartBox med partimedlemskaber. For dem af jer der ikke kender SmartBox konceptet, så er det en fin gaveæske med et gavekort. En oplevelsesgave, som giver modtageren mulighed for at vælge blandt flere forskellige oplevelser inden for en fast beløbsramme. Inde i æsken er der et lille hæfte, der beskriver de oplevelsesmuligheder, man kan vælge imellem.

For at projektet kan lykkes, vil Smartbox skulle oprette en ny kategori der hed ”Politik” med underoverskriften ”Mere end 15 partier” og teksten ”Et medlemskab af lige netop det parti du selv vælger”. Inde i æsken skulle der være et lille hæfte med en super kort introduktion til hvert enkelt parti. Prisen på boxen kunne være 300 kr.

Og så måtte det være op til hvert enkelt parti, hvor meget medlemskab det giver ret til.

Partiboxen skulle sælges sammen med alle de andre Smartboxe rundt om i landet. Stå der i stativerne i supermarkederne side om side med wellness, kroophold og restaurantbesøg. Der er næsten noget poetisk smukt ved tanken om, at et partimedlemskab blev smidt op på indkøbsbåndet sammen med rugbrød og makrelsalat. At det var lige så naturligt at melde sig ind i et parti som at købe to liter mælk i Brugsen.

Ideen og konceptet er hermed givet videre. Grib den, brug den, den er til helt fri afbenyttelse. Og faktisk er et partimedlemskab den ideelle julegave til ham eller hende, der har alt og gerne vil passe rigtig godt på det i fremtiden.

Glædelig jul og godt valgår!

[Denne klumme er også publiceret på POV International, hvor jeg er tilknyttet som gæsteskribent]

NB! Gav min niece en hjemmelavet prototype på partiboxen i julegave i år. Hun blev virkelig glad for den. Så en vellykket brugertest er gennemført!

Politik og samfund